Els forts vents provoquen un retard en l’esquitxada per als astronautes de l’estació espacial que tornen

Davant dels forts vents al golf de Mèxic, els administradors de la NASA van decidir deixar de banda un diumenge al matí i un esquitxat de quatre astronautes de l’estació espacial que tornaven, optant en lloc d’aterrar dilluns a la nit quan s’espera millor temps.

El comandant de la tripulació 2 Shane Kimbrough, Megan McArthur, l’astronauta de l’Agència Espacial Europea (ESA) Thomas Pesquet i el volador japonès Akihiko Hoshide havien planejat sortir de l’Estació Espacial Internacional a les 12 p. m. EST de diumenge per fer un esquitxat a les 7:14 del matí de dilluns.

Però després d’una avaluació meteorològica a primera hora del matí, el desacoblament es va tornar a traslladar a les 14:05 de dilluns, i es va establir l’esquitxada a les 22:33 d’aquella nit. Tot i que la zona d’aterratge preferida es troba al golf de Mèxic, els administradors de la missió triaran un lloc principal i de seguretat després d’avaluacions meteorològiques addicionals.

“Els equips de la missió van decidir ajustar el desacoblament del diumenge 7 de novembre després d’una revisió meteorològica planificada que mostrava vents forts desfavorables per a la recuperació prop de la zona d’esquitxades al golf de Mèxic”, va dir la NASA en una publicació al bloc.

Kimbrough i els seus companys de tripulació ho eren llançat des del Centre Espacial Kennedy dalt d’un coet SpaceX Falcon 9 el 23 d’abril, iniciant només el tercer vol pilotat d’una càpsula SpaceX Crew Dragon, la segona missió operativa. Amb la caiguda de dilluns a la nit, els astronautes hauran registrat 199 dies i 16 hores a l’espai.

Amb els equips de recuperació a l’espera del retorn de Crew-2, els enginyers de SpaceX del Centre Espacial Kennedy continuen amb els preparatius per llançar dimecres a la nit quatre astronautes més destinats a l’estació.

El comandant de la tripulació 3 Raja Chari, Thomas Marshburn, Kayla Barron i l’astronauta de l’ESA Matthias Maurer tenen previst sortir de l’històric pad 39A al port espacial de Florida a les 21:03 EST dimecres per iniciar una cita de 22 hores amb l’estació espacial. Es preveu l’atracada al voltant de les 19:10 de dijous.

Chari i els seus companys de tripulació inicialment planejaven llançar-se el 31 d’octubre. Això hauria permès un “entrega directe” amb Crew-2, donant temps als astronautes sortints per familiaritzar-se amb els seus substituts amb els detalls de les operacions de l’estació.

Però el llançament del Crew-3 es va retardar pel temps i després per un problema mèdic menor amb un dels astronautes. Al final, la NASA va optar per portar el Crew-2 a casa primer, en part perquè el seu Crew Dragon estava a prop dels 210 dies a l’espai, el màxim certificat en òrbita per a la nau espacial.

Les activitats de lliurament a bord de l’estació ara aniran a càrrec de l’astronauta Mark Vande Hei, que va ser llançat al lloc avançat el 9 d’abril a bord d’una nau espacial russa Soiuz. Ell i el seu company de tripulació Pyotr Dubrov estan treballant durant una estada de gairebé un any a l’espai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *