Les 7 millors aplicacions que descriuen idees per a treballs estructurats

Les eines d’esquema us permeten reunir les vostres idees en un sol lloc i connectar-les de manera ordenada. Aquí teniu algunes de les millors aplicacions per a aquest ús!

No importa quantes idees tinguis, no serviran de res tret que les expliquis. Els mètodes tradicionals d’esquema estan obsolets, ja que els conceptes complexos actuals necessiten tècniques d’esquema modernes.

Per tant, l’ús d’una aplicació d’esquema és una bona manera de representar visualment la connexió entre les idees. Si el vostre treball requereix que feu una pluja d’idees en la vostra vida personal i professional, les següents eines d’esquema us seran útils.

1. Checkvist

Checkvist és una de les aplicacions d’esquema més populars però simplistes que podeu utilitzar. Aquest programari gratuït basat en web inclou la navegació primer amb el teclat perquè pugueu evitar fer clic al ratolí. De fet, podeu realitzar la funció d’arrossegar i deixar anar amb les tecles.

Tant si es tracta d’ordenar els punts com de gestionar l’esquema, aquesta eina us ofereix un tauler de control i funcionalitats sense problemes. També té funcions com pintar un node o una etiqueta per a una referència ràpida, ordenar automàticament els subelements del node, etc.

També podeu gaudir de funcions de col·laboració en aquesta aplicació, com ara compartir públic i privat, comptadors de paraules i de progrés, fitxers adjunts, dates de venciment, etc. També té modes d’enfocament i foscos que podeu utilitzar per personalitzar.

2. Escriptor

Scrivener és una eina de pagament que és compatible amb Windows, macOS i iOS. Popular entre els escriptors de llibres, acadèmics i escriptors de contingut, també és una suite d’escriptura completa on podeu esbossar, investigar i escriure documents.

Gràcies a les seves característiques com ara el contorn a pantalla completa i una vista prèvia dels contorns una al costat de l’altre, amb aquesta aplicació el dibuix es fa fàcil. També podeu organitzar els elements d’esquema mitjançant la funció d’arrossegar i deixar anar.

Amb carpetes i subcarpetes, podeu organitzar les vostres idees per escriure un esborrany. També podeu triar entre les plantilles personalitzables per descriure els vostres escrits de ficció o de no ficció. També ofereix facilitats per a la impressió directa i l’exportació de les seves dades a formats de text populars com RTF, DOCX i PDF.

3. Microsoft OneNote

Sí, podeu utilitzar Microsoft OneNote fins i tot per crear un esquema. Si no seguiu el format lineal tradicional, aquesta és l’aplicació on teniu la llibertat d’afegir notes, cites o imatges a qualsevol part de la pàgina. També podeu reorganitzar les coses per ordenar les idees de la manera correcta per fer les coses.

Ve amb un banc d’icones des d’on podeu utilitzar icones per obtenir pistes visuals. La personalització de tipus de lletra, mida del text, color del text, vinyetes i llistes també està disponible en aquesta eina.

Aquesta aplicació de dibuix visual gratuïta està disponible per a Windows, Android, macOS, iOS i web. La seva instal·lació de sincronització en temps real emmagatzema els canvis a l’emmagatzematge al núvol de Microsoft OneDrive. Per tant, podeu accedir-hi des de qualsevol lloc, les 24 hores del dia.

4. Smartsheet

Smartsheet us permet descriure un escrit, un discurs, una presentació o un projecte organitzant la informació i creant una jerarquia visual. Sagnant qualsevol fila, podeu fer que la fila secundària sigui. Com que podeu crear files infantils il·limitades, les vostres idees mai es quedaran sense espai.

El millor és que podeu replegar fàcilment qualsevol fila principal per ocultar la llarga jerarquia de files secundàries en aquesta aplicació de pagament. Així, podeu fer visible la fila principal quan us hàgiu de centrar en algun altre punt important.

També us permet comentar qualsevol element afegit a una fila, ideal per a tasques col·laboratives amb els vostres companys. Així, podeu estalviar que l’esquema estigui obstruït i mantenir els comentaris amagats en una bafarada. La seva opció de compartir personalitzable us permet assignar diferents permisos d’edició a cada destinatari.

5. Contorn UV

UV Outliner és una aplicació basada en Windows per dibuixar que us ofereix serveis gratuïts. A més, aquesta potent eina és ideal per fer llistes de tasques organitzades, idees estructurades, planificació de viatges, programació de reunions, projectes de pluja d’idees i seguiment de despeses.

El seu disseny minimalista ofereix la interfície perfectament enfocada que necessiteu per crear un esquema del vostre proper gran projecte. Per promoure l’unitasking, aquesta aplicació inclou dos modes. Un mode us permet afegir text i un altre és per organitzar-los als llocs adequats. També podeu moure una secció del vostre contorn a una finestra independent per enfocar millor.

6. Fluït de treball

Workflowy és un programari robust que us ajuda a organitzar idees per a tot tipus de projectes, incloses les activitats laterals. Podeu accedir a aquesta eina des del navegador web o podeu descarregar-ne les aplicacions per a Android, iOS, macOS, Linux i Windows.

Ve amb una interfície sense distraccions on podeu ordenar les vostres idees en una estructura de dades jeràrquica. Mitjançant la seva llista flexible, podeu gestionar els problemes de gestió de projectes que sorgeixen diàriament. L’autenticació multifactorial d’aquesta aplicació protegirà les vostres dades valuoses de qualsevol persona no autoritzada.

Utilitzeu-lo per col·laborar amb el vostre equip compartint l’esquema perfectament. Personalitzeu la seva interfície amb diversos temes i tipus de lletra. També podeu utilitzar filtres, ressaltats i etiquetes de colors per trobar informació ràpidament.

7. WikidPad

Preferiu utilitzar una aplicació de codi obert per descriure les vostres idees? Utilitzeu WikidPad, una aplicació de presa d’apunts semblant a Wiki on podeu escriure els vostres pensaments, contactes, llistes de tasques pendents, contactes o el que vulgueu.

Enllaça la informació creant WikiWord, una paraula amb majúscules i minúscules. L’eina us permet veure l’historial de WikiWord i completar automàticament les WikiWords. Funcions com l’emmagatzematge automàtic, la cerca i substitució, la cerca incremental, etc., el converteixen en una eina eficient per a la descripció.

Trieu entre més de 100 icones per convertir el vostre contorn en un visual atractiu. Emmagatzema totes les dades en text sense format que podeu exportar en format HTML. També podeu afegir URL i fitxers adjunts per a més referències.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *