Wall Street no es va vendre a la visió de Mark Zuckerberg del metavers

Wall Street no s’incorpora exactament al pla de Facebook explorar el metavers. Les accions de l’empresa de xarxes socials van caure a un mínim de cinc mesos dijous, el mateix dia que el conseller delegat Mark Zuckerberg va descriure la seva nova direcció a la conferència anual de desenvolupadors de la companyia.

Tot i que el canvi estratègic de Facebook podria arribar a rendir dividends, “trigarà anys a dur-se a terme mentre s’arriba a un preu elevat”, va dir l’analista de CFRA Angelo Zino als inversors en un informe. El banc d’inversió Raymond James també va baixar el seu preu objectiu de les accions de la companyia a 410 dòlars, tot i que va mantenir una qualificació de “compra”.

Aquesta precaució està justificada. Fins i tot els veritables creients en Facebook, que la setmana passada oficialment es va rebatejar com a Meta per subratllar la nova missió de l’empresa, probablement haurà d’esperar anys abans de veure cap rendiment del que segurament requerirà una inversió massiva a mesura que l’empresa gira cap al que factura com la següent etapa d’Internet.

Els analistes del Bank of America estimen que Facebook podria haver d’enfonsar fins a 50.000 milions de dòlars en realitat virtual, realitat augmentada i altres blocs de construcció per al metavers emergent abans que arribi fins i tot. L’escala de l’empenta del metavers de Facebook suposa un “risc de destrucció de capital”, van escriure, advertint de la “potencial pèrdua d’enfocament en el negoci principal” com Instagram i Facebook, així com la competència d’Apple o altres companyies de maquinari.

Traducció: construir el metavers serà ardu i costós, mentre que el benefici financer és incert.

“Tenir el món digital”

Més segur, en canvi, és que Facebook, una empresa que en els seus primers dies va proclamar famós la voluntat de “moure ràpid i trencar les coses” – ara es troba en una etapa on les grans apostes i la velocitat d’execució són essencials. La xarxa personal que s’ha creat abasta la meitat de la població mundial, i tenint en compte el escrutini S’enfronta als governs, créixer més comprant competidors sembla poc probable.

Per descomptat, si algú pot pagar la factura gigantesca de crear un nou món digital, és Facebook. La companyia està en camí de generar més de 100.000 milions de dòlars aquest any amb ingressos publicitaris, una xifra superior al PIB de Luxemburg o Costa Rica.

“Tenen un negoci de vaca de diners en forma de les seves aplicacions de xarxes socials actuals”, va dir Mandeep Singh, analista de Bloomberg Intelligence, a CBS MoneyWatch. “Es poden permetre el luxe de fer aquest tipus de grans apostes”.

Si la visió de Zuckerberg resulta correcta, els rendiments financers podrien ser enormes. En la seva versió del metavers, Facebook tindria molt més que un servei o producte combinat, sinó que controlaria la mateixa infraestructura on les persones porten la seva vida digital, va dir James Muldoon, professor sènior de la Universitat d’Exeter del Regne Unit que estudia tecnologia. i política.

“Meta vol ser propietari de la infraestructura digital de la vida del segle XXI. Volen ser el primer motor en un nou món de productes, de manera que el seu maquinari i programari esdevinguin els predeterminats”, va dir Muldoon a CBS MoneyWatch.

“El nou moviment de Meta serà la creació de grans mons digitals, amb ecosistemes, i bàsicament volen entrar a la base”, va afegir. “Poden cobrar tarifes de contingut, quotes de subscripció, tarifes de llicència, tarifes de transacció; volen ser propietaris del món digital en què operen els creadors de contingut, els usuaris”.

Què és el metavers?

El terme, popularitzat per primera vegada a la novel·la de ciència-ficció de 1992 “Snow Crash”, es refereix a un món que conviu i se solapa amb el físic, amb persones interactuant com avatars.

“El metavers es converteix en la porta d’entrada a la majoria d’experiències digitals, un component clau de totes les físiques i la propera gran plataforma laboral”, afirma el capitalista de risc. Mateu Ball escrit en un tractat.

Aquest món no existeix avui en cap lloc a l’escala que Zuckerberg imagina, però es pot trobar una versió petita als jocs. Plataformes com Roblox i Minecraft permeten als jugadors col·laborar per crear diferents experiències, des de lluitar fins a socialitzar; els jugadors guanyen diners amb streaming i fins i tot retenen protestes en jocs en resposta a esdeveniments del món real. Els ordinadors portàtils, des de l’Apple Watch fins als espectacles de realitat augmentada de Snap fins al fallit projecte Glass de Google, podrien constituir una altra part del metavers. L’Omniverse de Nvidia, que connecta entorns 3D en un espai virtual compartit, és un altre.

Wall Street veu innombrables maneres de guanyar diners en aquest món, des d’esports virtuals i concerts fins a classes de fitness i compres millorades.

Hi ha “oportunitats d’ingressos multimilionaris”, van escriure els analistes del Bank of America. “Per exemple, seients de línia de 50 iardes per al Superbowl, fent una classe de bateig amb [Major League baseball player] Buster Posey o comprar ulleres de sol amb prova virtual pot ser possible al metavers”, van dir.

Tallers Horizon, un espai virtual centrat en el treball llançat a Facebook a l’agost, podria oferir una actualització a Zoom, permetent una col·laboració menys incòmoda i fins i tot reunions de la junta, va dir Singh de Bloomberg Intelligence.

“Pots seure amb els teus col·legues i, tot i que és virtual, l’experiència serà molt més íntima”, va dir.

Totes aquestes experiències virtuals es pagaran amb diners reals, va dir Zuckerberg.

“Si esteu al metavers cada dia, necessitareu roba digital, eines digitals, experiències digitals”, va dir el 25 d’octubre. trucada de guanys, amb aquesta economia digital que val “cents de milers de milions de dòlars” a finals de la dècada.

No en va, probablement hi haurà molts anuncis al metavers. Zuckerberg ha deixat clar que vol portar el model de negoci de Facebook, que es basa en l’ús de dades personals per vendre publicitat dirigida, a aquest nou domini.

“Els anuncis continuaran sent una part important de l’estratègia a les parts de les xarxes socials del que fem, i probablement també serà una part significativa del metavers”, va dir a la trucada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *