Com trobar i utilitzar emojis a Windows 10

El llenguatge de l’emoji ens uneix a tots. A continuació s’explica com trobar i utilitzar emoji a Windows 10.

El mandarí, l’espanyol i l’anglès són alguns dels idiomes més parlats, però només n’hi ha un que ens uneix a tots: l’idioma de l’emoji. La majoria de nosaltres els fem servir als nostres telèfons intel·ligents, però també és possible utilitzar-los a l’escriptori.

Això és perquè Windows 10 té suport integrat per als emojis. Ja no cal expressar les coses amb paraules; ara pots posar un emoji d’albergínia, cara de granota o carbassa amb facilitat. Descobrim com activar-los i utilitzar-los a Windows 10.

La història dels emojis a Windows

Els emojis, que literalment signifiquen caràcter d’imatge, existeixen d’alguna manera des de finals dels anys 90, originaris del Japó. No obstant això, només fa poc que s’han convertit en corrents a tot el món, sobretot gràcies a la seva implementació als telèfons intel·ligents moderns.

Quan es va llançar Windows 7 el 2009, els emojis no havien trobat el seu atractiu generalitzat i no estaven integrats al sistema operatiu. No obstant això, aquell mateix any es van incloure a l’estàndard Unicode, que és un sistema dissenyat per aconseguir una codificació i visualització coherents dels textos escrits.

El 2012, Windows 8 arriba a escena. Els emojis estan disponibles al sistema operatiu, però només en blanc i negre, no a tot color com es podria trobar en altres llocs. Això va ser cortesia d’un tipus de lletra anomenat Segoe UI Symbol, que també es va afegir a Windows 7 mitjançant una actualització. Un any més tard, arriba Windows 8.1, que presenta el tipus de lletra Segoe UI Emoji, que ofereix emojis de color.

Avui en dia, Windows 10 admet una àmplia gamma d’emojis, dividits en diferents categories i a tot color. Si esteu familiaritzat amb els emojis en altres plataformes, com iMessage o WhatsApp, reconeixereu els emojis a Windows 10. També hi ha suport per als modificadors de diversitat, és a dir, podeu canviar el color de la pell d’alguns emojis.

Com utilitzar Emojis a Windows 10

És fàcil començar a utilitzar emojis a Windows 10. Tingueu en compte que depèn del programa com interpreta aquests emojis. Per exemple, el Bloc de notes mostra emojis senzills en blanc i negre, mentre que el Firefox mostra tot color.

Hi ha diversos mètodes, així que els cobrim cadascun per torn.

1. Utilitzeu emojis amb una drecera de teclat

La millor manera d’utilitzar emojis a Windows 10 és amb una drecera de teclat. Simplement premeu Tecla de Windows +. (període) o Tecla de Windows + ; (punt i coma) quan es troba en un camp de text.

El camp de text pot estar en qualsevol programa, com ara el vostre navegador d’Internet, processador de textos, aplicació de xat, etc.

Comenceu a escriure immediatament per cercar un emoji específic o utilitzeu les icones de categoria a la part inferior. En aquells emojis que ho admeten, podeu canviar el color de la pell des de la paleta de la part superior.

Aquest mètode va funcionar molt bé a les nostres proves. Tanmateix, per algun motiu, Discord va duplicar l’emoji perquè aparegués dues vegades amb un sol clic, així que tingueu en compte que algunes altres aplicacions també poden tenir problemes.

2. Utilitzeu emojis al teclat tàctil

Un altre mètode per utilitzar emojis a Windows 10 és amb el teclat tàctil.

Primer, heu d’activar el teclat tàctil. Per fer-ho, clic dret la barra de tasques i seleccioneu Mostra el botó del teclat tàctil (si encara no està comprovat). Això col·locarà una icona de teclat a l’àrea de notificació de la barra de tasques. Feu clic a icona del teclat i el teclat tàctil apareixerà a la part inferior de la pantalla.

Tingueu en compte que, de manera confusa, això és diferent del teclat en pantalla que es pot activar a Configuració, cosa que és útil si el teu teclat no té un teclat numèric.

Amb el teclat tàctil obert, feu clic a icona de cara somrient per accedir a tots els emojis. Utilitzeu les icones de la part inferior per canviar la categoria d’emojis i, a continuació, desplaceu-vos per l’elecció. Simplement clic esquerre un emoji per utilitzar-lo. En navegar per gent categoria, feu doble clic i pots canviar el to de la pell.

3. Utilitzeu emojis amb copiar i enganxar

No cal que aparegui cap d’aquests menús per utilitzar emojis a Windows 10. També podeu copiar-los i enganxar-los.

Tant si es tracta d’un lloc web d’emojis com Emojipèdia, o des d’un missatge que t’hagi enviat el teu amic, pots copiar i enganxar emojis igual que pots fer amb qualsevol altre text.

Emote amb emojis a Windows 10

Cadascú té el seu propi emoji favorit! Són molt divertits d’enviar i no només es limiten al vostre mòbil. Comenceu a utilitzar-los a Windows 10. Com comunicareu ràpidament un gat, un fantasma o un plat de pasta sorpresos?

Els emojis evolucionen i Windows 10 actualitzarà periòdicament la seva selecció d’emojis perquè tingueu accés al més recent i millor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *