Quina varietat de desi és més saludable i per què

Una rica font de proteïnes, greixos saludables, vitamina A, E i K, desi ghee és el paquet complet que beneficia la pell, el cabell, el cor i la salut digestiva per igual. No obstant això, hi ha una batalla entre el desi ghee de color groc i blanc en què un és més saludable que l’altre. Mentre que la varietat blanca pertany a la llet de búfala, la versió groga està feta amb llet de vaca.

PUNTS DESTACATS CLAU

  • Una rica font de proteïnes, greixos saludables, vitamina A, E i K, desi ghee és el paquet complet que beneficia la pell, el cabell, el cor i la salut digestiva per igual.
  • El ghee de búfal ajuda a mantenir els ossos sans, augmentar de pes, millorar l’activitat muscular cardiovascular, mentre que el ghee de vaca és bo per perdre pes, reduir l’obesitat en adults i nens i és fàcil de digerir.
  • El ghee de vaca permet que el cor funcioni bé reduint els nivells mortals de colesterol en sang i millorant el nivell adequat de colesterol en sang.

Nova Delhi: Quan es tracta de menjar indi, el desi ghee és un element bàsic que afegeix un toc de sabor, suavitat i bondat als menjars. Ja sigui una capa fina sobre rotis o una cullerada en un bol de dal, el desi ghee afegeix el factor sorpresa a tots els plats. Tot i que molts eviten la ingesta de desi ghee a causa dels seus suposats efectes negatius sobre la salut, des de l’obesitat fins al colesterol i la diabetis, aquest producte lacti en realitat és una potència de beneficis per a la salut.

Una rica font de proteïnes, greixos saludables, vitamina A, E i K, desi ghee és el paquet complet que beneficia la pell, el cabell, el cor i la salut digestiva per igual. No obstant això, hi ha una batalla entre el desi ghee de color groc i blanc en què un és més saludable que l’altre. Mentre que la varietat blanca pertany a la llet de búfala, la versió groga està feta amb llet de vaca.

Per saber més sobre quina versió és més saludable que l’altra, Times Now Digital va connectar amb dietistes que van parlar sobre el perfil nutricional dels dos condiments i els seus respectius beneficis per a la salut.

El doctor Amreen Shaikh, dietista de l’Hospital Wockhardt, va parlar sobre els beneficis individuals del blanc desi ghee i el groc desi ghee pel que fa al seu perfil nutricional.

“El ghee blanc té menys greix en comparació amb el ghee groc. El ghee blanc es pot conservar durant molt de temps a causa del seu alt contingut en greixos. El ghee de búfal ajuda a mantenir els ossos sans, augmentar de pes, millorar l’activitat muscular cardiovascular, mentre que el ghee de vaca és bo per perdre pes, reduir l’obesitat en adults i nens i és fàcil de digerir. La llet de vaca té proteïna A2 que falta a la llet de búfala. La ciència moderna ha donat molta importància a la proteïna A2. A2 només està disponible a les vaques desi. El ghee de vaca posseeix innombrables quantitats de proteïnes, minerals, calci i vitamines, mentre que el ghee de búfal aporta elements essencials com ara magnesi, calci i fòsfor. El ghee de vaca permet que el cor funcioni bé reduint els nivells mortals de colesterol en sang i millorant el nivell adequat de colesterol en sang”, va dir el doctor Shaikh.

El doctor Ushakiran Sisodia, dietista xef de l’Hospital Nanavati Max, va comparar el perfil de nutrients d’ambdues varietats i després va recomanar la millor opció per a les persones que pateixen problemes de salut particulars.

“Tant el ghee de vaca com de búfal és beneficiós per a la salut física i mental si té la mateixa quantitat de greix. El ghee de búfal és menys preferible que el ghee de vaca. Ajuda a millorar la producció de bacteris beneficiosos proporcionant nutrició al cos. En general, el ghee de vaca és millor perquè conté vitamina A de carotè, que és bo per als ulls i la funció cerebral. És bo per a persones amb digestió feble. El ghee de vaca és ric en nutrients essencials amb propietats antibacterianes, antifúngiques i antioxidants i és alt en calories, mentre que el ghee de búfal no té aquestes propietats. Es diu que les persones que consumeixen ghee de búfal tenen més greixos i calories en comparació amb el ghee de vaca. El ghee de vaca redueix la mandra i l’obesitat. Ajuda en condicions com ara refredat, tos i problemes de flegma. Ajuda a mantenir la flexibilitat de les articulacions òssies i la substància anti-envelliment produeix un efecte anti-envelliment”, va explicar el doctor Sisodia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *