5 maneres en què els teclats ergonòmics poden augmentar la vostra salut i productivitat

Un bon teclat ergonòmic us pot evitar dolors a les mans i als canells, i fins i tot augmentar la vostra productivitat. Descobriu com!

Si passeu hores i hores a l’ordinador, probablement ja us interessen solucions que facin que l’experiència sigui més còmoda. Els teclats tenen un impacte particular en el teu cos i en l’eficiència, per la qual cosa val la pena invertir en productes que et beneficiïn més.

Els teclats ergonòmics són els millors per mantenir una postura saludable mentre s’escriu, la qual cosa afavoreix la vostra capacitat de treball. Aquí teniu exactament què ofereix aquesta tecnologia a la vostra salut i productivitat.

Quina diferència hi ha entre un teclat ergonòmic i un teclat estàndard?

Un teclat típic d’un ordinador portàtil o d’ordinador és recte i manté les mans en una posició cap endavant amb els canells doblegats. El problema amb això és que no és una posició natural per als músculs, els nervis i els ossos. Al cap d’una estona, sentireu la tensió.

Hi ha evidència científica sobre el tema. Per exemple, un estudi publicat el 2018 a la Actes del 20è Congrés de l’Associació Internacional d’Ergonomia va demostrar que una inclinació de 0 graus al teclat redueix la tensió als canells en lloc d’una inclinació de 20 graus. Tanmateix, el risc de síndrome del túnel carpià existeix en ambdues posicions.

Els teclats ergonòmics estan dissenyats per combatre aquests problemes de salut, ja que permeten que les mans se sentin en un angle més natural. En cercar el millors teclats ergonòmics per millorar la comoditat de l’ordinador, trobareu que la seva forma pot tenir forma de V, corba o totalment dividida.

L’objectiu del seu disseny és donar a cada mà el seu propi joc de tecles i amb un angle tal que els canells quedin rectes. A més, els beneficis d’aquest simple canvi de postura van més enllà de les vostres mans. Mirem-los més de prop.

1. Els teclats ergonòmics donen com a resultat unes mans més sanes

Una cosa a tenir en compte és que els trastorns musculoesquelètics no es produeixen només perquè utilitzeu l’equip incorrecte. També pot ser una qüestió de la vostra postura general mentre esteu a l’ordinador que pressioni els vostres canells.

Fins i tot podríeu tenir condicions preexistents com l’artritis, cosa que un teclat estàndard pot empitjorar. Altres lesions a tenir en compte són la síndrome del túnel carpià i cubital.

Per evitar aquest dolor crònic, combineu un teclat ergonòmic amb una posició saludable de l’esquena, les espatlles i els braços. Voleu que les vostres mans estiguin relaxades i en una posició neutral. Els descansos regulars i l’exercici són altres mètodes habituals que s’utilitzen, per exemple, per evitar lesions de videojocs de la vida real.

2. Les mans més sanes poden ajudar a la teva postura general

Mantenir l’estructura dels canells ben alineada i relaxada és una bona pràctica, però també un principi saludable a seguir per a la resta del cos. Per tant, obtenir un teclat ergonòmic us posa en el camí correcte cap a un millor estil de vida laboral en conjunt.

En altres paraules, a part del teclat perfecte, penseu en altres maneres d’augmentar la productivitat i reduir l’estrès a la vostra estació de treball. Això inclou la vostra cadira, escriptori i alçada de la pantalla, cadascun dels quals pot afectar la vostra postura. L’objectiu és evitar que la tensió s’acumuli a qualsevol part del cos.

3. Tens menys estrès mental i físic

Com que el menor dolor pot distreure’t de la teva feina, és encara pitjor quan els teus dolors són regulars o s’acumulen amb el temps. A més de l’esforç físic, tens l’impacte mental de lluitar, per no parlar del professional.

Per evitar que això passi, necessiteu una combinació de mètodes i eines útils, inclòs un teclat ergonòmic. Tant si sou un jugador com si treballeu des d’un escriptori a casa o a l’oficina, el vostre estil de vida, la disposició de l’escriptori i altres factors contribueixen a la vostra salut i productivitat.

Per fer-vos una idea de com determinades opcions poden sumar per crear un entorn de treball positiu, aquí teniu un altre estudi de 2018 disponible a Medicina del Treball i del Medi Ambient. Va trobar que els seients de bancs oberts, a diferència dels cubicles i les oficines privades, fan que els treballadors siguin més actius, mentre que una activitat física elevada provoca un menor estrès fisiològic a l’oficina.

4. Pots treballar més temps i amb més alegria

Un resultat directe de la millora de la vostra salut mental i física en el lloc de treball és un impuls al vostre rendiment. D’una banda, no tindreu dolors constants al canell que trenquin la vostra concentració i flux. Podreu treballar més hores entre pauses si cal.

Aquesta sensació de confort més gran fins i tot pot conduir a millors relacions amb amics i companys de feina. El factor social té un paper important en el grau de satisfacció que esteu amb la vostra feina i de quant esteu disposat a contribuir al seu èxit.

Un estudi final a destacar es va publicar al Revista internacional d’educació a distància i aprenentatge electrònic el 2020. Va provar els efectes del treball a distància en la interacció social, així com la motivació i l’eficiència del lloc de treball.

A causa del seu ús prolongat d’ordinadors, els subjectes es van tornar menys socials i productius, preferint passar temps a llocs web o xerrant amb amics en línia. També van demanar entorns de treball més relaxats, per no parlar de les reunions socials adequades amb els companys, com ara viatges i tallers.

5. Els teclats ergonòmics donen lloc a una major productivitat

La clara correlació entre benestar i rendiment no és una cosa a subestimar. Quan es tracta de problemes de salut a la feina, especialment, una de les majors preocupacions és que la vostra productivitat pugui baixar.

Per tant, si el vostre empresari no pot satisfer les vostres necessitats, feu el possible per crear-vos un entorn de treball saludable. Comenceu amb un teclat ergonòmic per mantenir les mans en màxima forma i assolir els vostres objectius.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *