L’atracció romàntica està relacionada amb els batecs del cor sincronitzats, revela l’experiment de cites

Potser no penseu que els vostres palmells suats són la vostra característica més atractiva, però, juntament amb la cadència del batec del vostre cor, podrien ser una manifestació física del vostre veritable desig, suggereix un nou estudi.

En un experiment de cites realitzat als Països Baixos, els investigadors van reclutar participants heterosexuals per participar en “cites a cegues” de la vida real, en què es reunirien amb una futura parella en una “cabana de cites”, mentre portaven diversos sensors dissenyats per mesurar la dinàmica fisiològica. entre la parella.

Aquests sensors incloïen ulleres de seguiment ocular amb càmeres incrustades per determinar què mirava cada participant durant la cita, així com enregistrar com reien, somrien i actuaven d’una altra manera amb la seva parella.

Al mateix temps, cada participant també portava sensors per controlar la seva freqüència cardíaca i sensors per fer un seguiment de la conductància de la pell (també conegut com activitat electrodèrmica), mesurant com canvia la transpiració a la pell en resposta a l’excitació psicològica o fisiològica.

En última instància, els investigadors estaven buscant signes de sincronia fisiològica: la coreografia oculta de senyals mutus i no verbals que poden sorgir quan les persones connectar-se entre ells, o compartir una experiència junts.

“Pretenem la hipòtesi que, si realment existeix una sensació d’atracció intestinal… hi ha d’haver una manifestació física d’atracció interpersonal en el món real del comportament”, els investigadors, dirigits per la primera autora i psicòloga Eliska Prochazkova de la Universitat de Leiden, expliquen al seu paper.

Aquí, l’equip va pensar que aquestes manifestacions podrien aparèixer en una sèrie de comportaments sincrònics oberts, amb participants atrets que imitaven o correspondien les expressions físiques de les seves parelles, com ara somriures, rialles, mirades, assentir i altres gestos.

Però no va resultar així.

“Cap d’aquests senyals va predir fins a quin punt una persona se sentia atreta per una altra”, Prochazkova explica. “Són els senyals interns invisibles com la freqüència cardíaca i la conductància de la pell els que ho determinen”.

En cada cita a cegues, els participants s’asseien als costats oposats d’una taula amb una barrera entre ells, que s’obria durant uns segons perquè es poguessin veure, abans de tornar a tancar, moment en què els participants valorarien com se sentien atrets pel altre participant.

Després d’això, la barrera es va obrir de nou, i els participants van poder parlar lliurement durant un parell de minuts (seguit d’una altra puntuació d’atracció discreta), i després se’ls va demanar que es miren els uns als altres sense parlar durant 2 minuts més (i després els va puntuar una vegada). més).

Mentrestant, durant aquesta sèrie d’interaccions, les ulleres de seguiment ocular registraven els seus intercanvis, mentre que els sensors electrocardiogràfics i electrodèrmics monitoritzaven la freqüència cardíaca i la conductància de la pell.

Com a resultat, aquestes últimes mesures són on està tota l’acció, diuen els investigadors.

“Hem descobert que si les cites se sentien atretes per la seva parella, la seva freqüència cardíaca es sincronitzava amb la de la seva cita”. diu Prochazkova.

“Si la freqüència cardíaca d’una persona augmentava, l’altra també. I si la seva freqüència cardíaca va disminuir, també ho va fer la de l’altre”.

Segons els investigadors, els canvis de transpiració a la pell van seguir el mateix tipus de patró de sincronització, encara que no ho feien gestos explícits com el riure i el somriure, cosa que pot posar de manifest la importància de l’acoblament fisiològic subconscient en el desenvolupament de l’atracció romàntica. proposa l’equip.

És possible, diu l’equip, que formes més obertes d’imitar físicament els gestos i el comportament dels altres (riure junts de la mateixa broma, per exemple) només representin un nivell superficial de sincronia.

Per contra, molt més subtil”microexpressions‘ podria transmetre i reflectir una connexió més profunda i més ressonant emocionalment entre les persones, tot i que els investigadors reconeixen que hi ha moltes coses que encara no entenem sobre aquest fenomen psicològic, ni si la sincronia provoca atracció, o viceversa.

Per descomptat, cal tenir en compte que aquest tipus de cita a cegues en una cabina controlada és una configuració artificial, tot i que per a estudis com aquests, aquest és exactament el punt. De fet, l’equip assenyala que els estudis futurs voldrien ser encara més estrictes.

“Atès que aquest és un dels primers estudis que va intentar detectar l’atracció mitjançant un seguiment ocular i mesures fisiològiques de la vida real, aconsellem als investigadors que repliquin les nostres troballes en un entorn de laboratori encara més controlat, idealment amb una mostra més gran, abans d’intentar utilitzar-los. mesures en el camp”, ells escriuen.

De moment, tot el que sabem és que quan dues persones s’ajunten, moltes coses no es diuen. Però en una longitud d’ona misteriosa, de vegades ens connectem amb algú especial.

“Crucialment, les nostres troballes impliquen que, a nivell de la diada, els estats fisiològics dels socis que interactuen es sincronitzen en una alineació mútua moment a moment”. escriuen els investigadors.

“Durant aquests moments, un estat mental conjunt facilita potencialment la sensació de ‘clic’ i atracció”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *