El primer ministre Modi posarà la primera pedra de l’aeroport de Noida el 25 de novembre; 4 ubicacions preseleccionades per a l’esdeveniment

El proper aeroport internacional de Noida es considera l’aeroport més gran d’Àsia i la primera fase del projecte s’estendrà en una àrea de 1.334 hectàrees.

Nova Delhi: S’espera que el primer ministre Narendra Modi posi la primera pedra del projecte de l’aeroport internacional de Noida a Jewar, a la regió de la capital nacional, el 25 de novembre. Ja han començat els preparatius per a un gran esdeveniment al qual també assistirà el ministre en cap d’Uttar Pradesh, Yogi Adityanath, i el CM ha donat instruccions a Noida International Airport Limited (NIAL), l’agència nodal que implementa l’ambiciós projecte d’infraestructura, que es prepari per a l’esdeveniment.

Val la pena esmentar aquí que el nou aeroport prop de Delhi s’està desenvolupant en mode d’associació públic-privada (PPP) i es considera que serà l’aeroport més gran de l’Índia després de la seva finalització. Es desenvoluparà en quatre fases, amb un cost estimat d’uns 30.000 milions de rupies. L’aeroport serà el primer aeroport de zero emissions netes de la seva classe.

Citant a funcionaris no identificats, ToI va informar que quatre ubicacions a Ranhera, Rohi i Banwaribas, pobles les terres dels quals s’han ocupat per a l’aeroport, han estat preseleccionades per a l’esdeveniment. Es triarà el lloc més adequat per a l’aterratge d’helicòpters i el moviment de vehicles VIP i un pandal per acollir una gran reunió.

Dilluns, alts funcionaris, inclòs el magistrat de districte Suhas LY, el director executiu (CEO) de Yamuna Expressway Industrial Development Authority (YEIDA), Arun Vir Singh, el comissari de policia Alok Singh i el diputat de Jewar Dhirendra Singh van visitar el lloc a Jewar per finalitzar la ubicació del ‘ bhoomi puja’ i cerimònia de col·locació de la primera pedra.

“Vam fer una visita in situ per avaluar els requisits i elaborar plans per a la visita prevista del primer ministre i el primer ministre juntament amb altres dignataris. Tot i que no se’ns ha donat cap programa final del PM i el CM, el govern de l’estat ens ha dit verbalment que preparem per a finals de mes”, va dir el diari Suhas LY.

La primera fase del projecte s’estendrà en una superfície de 1.334 hectàrees, i començarà amb una pista. L’any passat, el govern d’Uttar Pradesh havia signat un acord de concessionària amb el gegant suís dels aeroports Zurich AG per construir i operar l’aeroport.

Amb la col·locació de la primera pedra de l’aeroport internacional s’acabarà l’espera de 25 anys dels residents jueus. L’aeroport tindrà una capacitat inicial de 12 milions de passatgers a l’any, i el pla a llarg termini és tenir una capacitat anual de 70 milions de passatgers l’any 2050.

El diari va citar el CEO de YEIDA, Singh, dient que s’han examinat quatre llocs per connectar-se a carreteres, cables, zones baixes, terrenys plans, aparcaments, instal·lacions per a helicòpters, etc. i després els va comprovar a la taula a través de Google Maps. “Estem mirant més de 50 acres de terreny pla per implementar les directrius del llibre blau per organitzar un esdeveniment a nivell nacional”, va dir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *